Het verhaal

Mischa is een doodgewone jongen die er altijd van heeft gedroomd om clown te worden. Hij groeide op in het circus van zijn vader en moeder. Maar toen Mischa ouder werd, besloten zijn ouders het reizende gezelschap te verlaten.

Ook al woont Mischa nu niet meer in het circus, hij is zijn droom nooit vergeten. Iedere dag stuurt hij via het internet funny mailtjes met als afzender ‘Cyberclown’. Zo krijgt hij de mensen toch nog aan het lachen!

Op een dag moet Mischa nablijven van zijn leraar. En dan gebeurt er plotseling iets vreemds. Mischa wordt zomaar in de computer gezogen. In de digitale wereld ontmoet hij de norse Q-star, de beveiliger van alle computers.

Q-star vertelt hem dat zijn leraar eigenlijk een beroemde uitvinder is die professor Processor heet! Deze professor heeft een bijzondere Cyberpoort uitgevonden, waarmee je via het internet kunt reizen. Maar nu is de professor ontvoerd door hackers!

Mischa krijgt de opdracht om de professor binnen 24 uur te bevrijden. Om hem te helpen, geeft Q-star een geheim wachtwoord aan Mischa. Daarmee kan hij via het internet reizen om op zoek te gaan naar de verdwenen professor. En zo verandert Mischa daadwerkelijk in Cyberclown!

Hoe loopt dit spannende, maar komische verhaal af? Lukt het Mischa om professor Processor te bevrijden? En wat gebeurt er als hij te laat is? Bekijk de trailer van Cyberclown en ontdek het begin van een knotsgek avontuur.


Personages